Ingrediënten:
Olie
1 Laurierblad (Maussi Kruiden)
½ theelepel kaneel poeder ( Maussi Kruiden)
½ theelepel zwarte peper heel (Maussi kruiden)
½ theelepel kruidnagel heel (Maussi kruiden)
½ theelepel kardamon
½ theelepel djiera-komijn heel (Maussi kruiden)
2 uien
1 ½ theelepel gember poeder (Maussi kruiden)
8 teentjes knoflook
½ theelepel hardi-turmeric poeder (Maussi kruiden)
1 kop yoghurt
1 kop gele erwten split (Maussi kruiden} ½ uur weken
2 koppen basmati rijst } ½ uur weken
1 theelepel zout
8 kopjes water
Verse munt
Verse koriander
½ Surinaamse pepers (toevoegen naar smaak)
Bereidingswijze:
- Warm een pan waarin u gaat koken op. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
- Zet de olie in de pan en wacht tot het warm is. Bak daarin de laurier, kaneel, zwarte peper heel, kardemon, djiera-komijn even aan.
- Voeg vervolgens de uien eraan toe en bak ze mooi bruin.
- Voeg daarna de gember en knoflook toe tezamen met de hardi-turmeric.
- Daarna kunt u de yoghurt toevoegen. Wacht tot er een laagje olie op de yoghurt drijft. Als dat zichtbaar is kunt u de geweekte gele erwten split en rijst toevoegen.
- Voeg de zout toe. Laat even bakken.
- Daarna kunt u de water toevoegen en afdekken.
- Zodra het water verdampt is kunt u de verse kruiden erin zetten en afdekken.
- Voor het serveren goed en rustig door roeren.
- Eet smakelijk.