Ingrediënten:
2 uien
3 eetlepels Roti-Kip Massala Maussi kruiden
3 kippenblokken
1 theelepel zwarte peper fijn Maussi kruiden
1 theelepel aji-no-moto Maussi kruiden
8 á 10 teentjes knoflook
3 theelepels zonnebloemolie
1 theelepel zout (naar smaak)
4 kippenbouten
2 á 3 aardappelen
1 Surinaamse peper
1 bosje bladselderij
Bereidingswijze:
- Hak de kippenbouten in 4 stukken per bout en was de kip.
- Warm een pan op waarin u gaat koken. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
- Doe de olie in pan en bak de uien goudbruin.
- De knoflook en peper kunt u fijn malen in een vijzel. Zodra de uien bruin is kunt u het toevoegen in de pan.
- Voeg vervolgens de Roti-Kip Massala toe en laat deze even bakken. Blijf wel door roeren anders brand het aan. Doe er vervolgens kokend water bij totdat je een dikke papje krijgt (Tip: doe dit scheutje voor scheutje om te voorkomen dat er teveel water inkomt).
- Voeg vervolgens de 4 schoongemaakte en gehakte kippenbouten toe. Roer het goed door en voeg de overige kruiden toe. Laat dit op hoog vuur doorbakken totdat het vocht is opgekookt.
- Schil en snijd 2 grote of 3 kleine aardappelen in stukken van 4 parten. Zodra het vocht van de kip is uitgekookt voegt u de aardappelen toe.
- Na 1 minuut bakken met de kip voegt u wederom ongeveer 1 liter water ( net genoeg dat de aardappelen en de kip onder water staan). Laat dit op zacht vuur gaar koken.
- De kip is klaar als de kip van binnen geheel wit is of bijna uit elkaar valt als je eraan trekt. Of als de water voor ruim de helft is weg gekookt. Als dit gerecht met een roti gegeten wordt is het aan te raden om wat meer saus over te laten.
- Op het laatst voegt u ook de Surinaamse peper in zijn geheel toe. Voor het serveren voegt u wat fijn gesneden bladselderij eraan toe en laat u het met de deksel erop 5 minuten staan.
- Eet smakelijk!
Serveertips:
Basmati rijst of roti. Kouseband of spitskool is er ook erg lekker bij.