Ingrediënten:

500 gram spaghetti
2 eetlepels zonnebloem olie
1 ui
50 gr Bami trassie kruiden (Maussi Kruiden)
4 eetlepels zoute sojasaus
2 teentjes knoflook
1 Surinaamse peper
3 laurier blaadjes (Maussi Kruiden)
7 piment lontai heel (Maussi Kruiden)
1 stuk kipfilet
2 eieren
1 kippenblok

Bereidingswijze:
  • Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking, voeg daarbij de laurier blaadjes en de piment korrels bij. Doe er ook 1 eetlepel olie bij.
  • Kook de kipfilet gaar in ruim water. Als deze klaar is kunt u deze pluizen en apart zetten.
  • Warm een pan waarin u gaat koken op. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
  • Doe de olie in pan en bak de uien goudbruin.
  • De knoflook en peper kunt u fijn malen in een vijzel. Zodra de uien bruin is kunt u dit mengsel en de kipfilet toevoegen in de pan.
  • De kip een beetje roerbakken (omdat die al halfgaar is).Vervolgens kunt u de kippenblok en de Bami Trassie kruiden toevoegen.
  • Maak daarna een mooi rondje in het midden. Schuif de kip naar de zijkanten van de pan. In het rondje kunt u de eieren gaar bakken.
  • Als die gaar is kunt u het roerbakken met de rest van de pan. Laat dit 1 minuut doorbakken. Wel blijven omscheppen.
  • Vervolgens kunt u de spaghetti eraan toevoegen. Zorg ervoor dat u hiervoor de spaghetti heeft afgespoeld met water om het los te krijgen van elkaar. Vergeet de laurierblaadjes en de piment korrels niet te verwijderen. Die hebben we nu niet meer nodig.
  • Het geheel goed door roeren en de soja saus erbij doen. Even proeven (misschien een beetje zout erbij)
  • Eet smakelijk!
Serveertips:

Zoetzure komkommer, kip uit de oven of geheel vegetarisch

bami trassie 100 gr