MAUSSI KRUIDEN – Als er iets is dat in elke keuken te vinden is dan zijn het wel kruiden. Wij van Maussi Kruiden willen elke keuken voorzien van die héérlijke en vooral smaakvolle kruiden. Kwaliteit geeft smaak. En dát is precies wat wij u willen aanbieden. De beste kwaliteit voor een (h)eerlijke prijs.

Maar wie zijn wij dan? Wij zijn een Surinaams hindoestaanse gezin bestaande uit een vader, moeder en zoon. Samen proberen wij het bedrijf draaiende te houden. Doordat wij alles van begin tot eind zelf doen, kunnen wij de kwaliteit van onze producten ook behouden en controleren. En daarmee behalen wij een belangrijk doel van ons, namelijk het bieden van kwaliteit.

Maussi kruiden is ooit opgestart door Dhr. P. Somai en mevrouw M. Nidhansing. Zij zijn geboren en getogen in Suriname. Dagelijks hebben zij daar mogen genieten van de smaaksensaties en heerlijke gerechten zoals alleen de oudere generatie die kon klaarmaken. De echte en originele recepten. Dit wilden zij graag delen met de wereld. Zo hebben zij besloten iedereen kennis te laten maken met deze originele recepten. Het originele recept van de massala kwam van een oude tante die we in de hindoestaanse taal maussi noemen. Het kon niet anders dan dat de massala ook naar haar werd vernoemd. En zo ontstond de naam en het recept.

Wat ooit begonnen is in een tuinhuisje is nu mooi gegroeid naar een V.O.F. bedrijf. En nog steeds hopen we meer te groeien, door uiteindelijk in elke keuken volledig aanwezig te zijn.

Ons assortiment is inmiddels ook uitgebreid met meer dan 100 producten. Waaronder de lekkerste zelf gemaakte nasi & bami kruiden, saoto soep mix en natuurlijk ook de echt ouderwets lekkere Surinaamse massala’s. Onze kruiden worden ook gebruikt in de Surinaamse, Antilliaanse, Aziatische, Marokkaanse, Turkse en Indiase keuken. Maar ook de Nederlandse keuken blijft niet achter.