Ingrediënten:
400 gr Daal mix (Maussi Kruiden)
1 eetlepel zout
1 thee lepel Maussi Massala (Maussi Kruiden)
10 knoflook
1 ui
1 Surinaamse peper
1/2 theelepel Djiera-komijn heel (Maussi Kruiden)
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Daal mix in een ruime hoeveelheid water laten weken (10 minuten) om vervolgens te wassen en het water af te gieten.
- Voeg vervolgens 800 ml schoon water aan de daal mix toe.
- Doe de zout, Maussi Massala, een halve gesneden ui en 5 hele knoflook erbij.
- Laat het geheel op hoog vuur koken totdat het begint te borrelen.
- Doe vervolgens het vuur zacht en zet de deksel erop. Zorg ervoor dat een kiertje open blijft.
- Laat het op deze manier ongeveer 60 minuten door koken. Daarna even doorroeren. De daal mix zal bijna gesmolten zijn.
- In de tussentijd kunt u in een kleine pan met een beetje olie de djiera komijn heel bruin bakken. Daar kunt u een mespuntje Maussi Massala bij voegen. Na 1 minuut kunt u de resterende halve ui hierin mee bakken. De overige knoflook kunt u fijn snijden en ook meebakken. Let erop dat de uien en knoflook wel bakken, laat u niet misleiden door de kleur van de Maussi Massala. Snijd de Surinaamse peper fijn en laat deze ook even meebakken.
- Na het bakken kunt u deze bij de daal mix toevoegen.
- Eet smakelijk!