Ingrediënten:
½ doksa
50 gr doksa massala (Maussi kruiden)
½ theelepel chutney massala (Maussi kruiden)
1 ui
10 teentjes knoflook
1 Surinaamse pepers
3 kippenblokken maggi
1 eetlepel zout
1 theelepel aji no moto (Maussi kruiden)
1 takje bladselderij
Bereidingswijze:
- Hak de doksa in kleine stukjes en maak het schoon.
- Warm een pan op waarin u gaat koken. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
- Doe de olie in pan en bak de uien goudbruin.
- De knoflook en peper kunt u fijn malen in een vijzel. Zodra de uien bruin is kunt het toevoegen in de pan.
- Voeg vervolgens de doksa massala van Maussi Kruiden toe en laat deze even bakken. Blijf wel door roeren anders brand het aan. Doe er vervolgens kokend water bij totdat je een dikke papje krijgt (Tip: doe dit scheutje voor scheutje om te voorkomen dat er teveel water inkomt).
- Voeg vervolgens de schoongemaakte en gehakte doksa toe. Roer het goed door en voeg de overige kruiden toe. Laat dit op hoog vuur doorbakken voor 6 a 7 minuten.
- Vervolgens voegt u ongeveer 1 liter water ( net genoeg dat het vlees onder water staat). Laat dit op zacht vuur gaar koken. (U kunt nu ook de Surinaamse pepers toevoegen en laten meekoken. Doe dit alleen als u pittig eten wilt hebben. )
- Laat dit geheel ± 90 minuten op zacht vuur doorkoken. Daarna zonder deksel nog een half uurtje laten sudderen. Daarna zal het vlees mals en gaar zijn.Blijf het vlees wel in de gaten houden. Als het vlees te hard is en het water is uitgekookt voeg dan meer water toe en laat het rustig doorkoken op zacht vuur. Proef of de zout en smaken in orde zijn.
- Voor het serveren voegt u wat fijn gesneden bladselderij eraan toe en laat u het met de deksel erop 5 minuten staan.
- Eet smakelijk!
Serveertips:
Lekker met rijst of roti