Ingrediënten:
500 gram basmatirijst
2 eetlepels zonnebloem olie
1 ui
50 gr Maussi nasi trassie kruiden
4 eetlepels zoute sojasaus
5 teentjes knoflook
1 Surinaamse peper
3 laurier blaadjes (maussi kruiden)
7 piment lontai heel (maussi kruiden)
2 eieren
1 stuk kipfilet
1 kippenblok
Bereidingswijze:
- Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking, voeg daarbij de laurier blaadjes en de piment korrels bij. Doe er ook 1 eetlepel olie bij. (TIP: kook de rijst ruim van te voren gaar en laat deze afkoelen. Maak de rijst los door middel van een vork dit zorgt ervoor dat de korrels niet afbreken.)
- Kook de kipfilet gaar in ruim water. Als deze klaar is kunt u deze pluizen en apart zetten.
- Warm een pan waarin u gaat koken op. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
- Doe de olie in pan en bak de uien goudbruin.
- De knoflook en peper kunt u fijn malen in een vijzel. Zodra de uien bruin is kunt u dit mengsel en de kipfilet toevoegen in de pan.
- De kip een beetje roerbakken (omdat die al halfgaar is).Vervolgens kunt u de kippenblok en de Nasi Trassie kruiden toevoegen.
- Maak daarna een mooi rondje in het midden. Schuif de kip naar de zijkanten van de pan. In het rondje kunt u de eieren gaar bakken.
- Als die gaar is kunt u het roerbakken met de rest van de pan. Laat dit 1 minuut doorbakken. Wel blijven omscheppen.
- Vervolgens kunt u de rijst eraan toevoegen. Vergeet de laurierblaadjes en de piment korrels niet te verwijderen. Die hebben we nu niet meer nodig.
- Het geheel goed door roeren en de soja saus erbij doen. Even proeven (misschien een beetje zout erbij)
- Eet smakelijk!
Serveertips:
Zoetzure komkommer, kip uit de oven of geheel vegetarisch