Ingrediënten:
400 gr Oerdi Split daal (Maussi Kruiden)
1 eetlepel zout
1 thee lepel Maussi Massala (Maussi Kruiden)
10 Knoflook
1 Ui
1 Surinaamse peper
½ theelepel Djiera komijn heel (Maussi Kruiden)
1 eetlepel zonnebloemolie
5 okers (optioneel)
Bereidingswijze:
- Oerdi split in een ruime hoeveelheid water laten weken (10 minuten) om vervolgens te wassen en het water af te gieten.
- Voeg vervolgens 800 ml schoon water aan de oerdi split toe.
- Doe de zout, maussi massala, een halve gesneden ui en 5 hele knoflook erbij.
- Laat het geheel op hoog vuur koken totdat het begint te borrelen.
- Doe vervolgens het vuur zacht en zet de deksel erop. Zorg ervoor dat een kiertje open blijft.
- Laat het op deze manier ongeveer 40 minuten door koken. Daarna even doorroeren. De Oerdi split zal bijna gesmolten zijn en erg zacht geworden zijn.
- De okers kunt u wassen met water en een stukje van de boven en onderkant afsnijden. Daarna kunt u deze toevoegen aan de oerdi split daal.
- Dit kunt u ongeveer 10 tot 15 minuten laten doorkoken.
- In de tussentijd kunt u in een kleine pan met een beetje olie de djiera komijn heel bruin bakken. Daar kunt u een mespuntje maussi massala bij voegen. Na 1 minuut kunt u de resterende halve ui hierin mee bakken. De overige knoflook kunt u fijn snijden en ook meebakken. Let erop dat de uien en knoflook wel bakken, laat u niet misleiden door de kleur van de maussi massala. Snijd de Surinaamse peper fijn en laat deze ook even meebakken.
- Na het bakken kunt u deze bij de oerdi daal toevoegen. En klaar is uw oerdi daal met okers.
- Eet smakelijk!
Serveertips:
Lekker met rijst, Maussi chutney en doksa vlees.