Geb. aard. 150 grGebakken aardappelen

Land van oorsprong: Nederland

Ingrediënten: Aardappelen, zout, zonnebloemolie en koolzaadolie

Toepassing: Toevoegen tijdens of na de bereiding

Gebruik: Saoto soep, faja patata sambal, lekker als chips.

Smaakbeschrijving: Hartig

 

gebakken uien 200 grGebakken uien

Land van oorsprong: Nederland

Ingrediënten: Verse uien, plantaardige olie, tarwemeel en zout.

Toepassing: Toevoegen tijdens of na de bereiding

Gebruik: Saoto soep, lekker door elk gerecht tijdens het serveren.

Smaakbeschrijving: Zoet

 

gele erwten split 1000 grGele erwten split

Land van oorsprong: Verenigde Staten

Ingrediënten: Gele erwten

Toepassing: Altijd verhitten voor gebruik

Gebruik: Daal, khichdi (hotchpotch)

 

gele erwten besan 400 gr.Gemalen gele erwten (besan)

Land van oorsprong: Verenigde Staten

Ingrediënten: Gemalen gele erwten

Toepassing: Niet voor rauwe gebruik

Gebruik: Phulauri, khari dahl, besanladoo

 

gember heel 50 grGember heel

Land van oorsprong: India

Ingrediënten: Gember

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Soep, thee, vlees

Smaakbeschrijving: Scherp

Gember poeder 50 gr.Gember fijn

Land van oorsprong: Nigeria

Ingrediënten: Gemalen gember

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, koeken, groente

Smaakbeschrijving: Scherp

 

jarpesie 200 grJarpesie

Land van oorsprong: West Afrika

Ingrediënten: Jarpesie veldbonen

Toepassing: Altijd verhitten voor gebruik

Gebruik: Moksi alesie, daal

 

kaneel poeder 50 grKaneel poeder

Land van oorsprong: Indonesië

Ingrediënten: Gemalen kaneel

Toepassing: Toevoegen tijdens of na de bereiding

Gebruik: Appeltaart, speculaas, bonjo, eksiekoekoe, fiado

Smaakbeschrijving: Pittig, bitterzoet

 

kaneel stokjes 50 grKaneel stokjes

Land van oorsprong: Indonesië

Ingrediënten: Kaneel

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Biryani, toetjes, thee

Smaakbeschrijving: Pittig, bitterzoet

kentjoer fijn 50 grKentjoer poeder

Land van oorsprong: India

Ingrediënten: Gemalen kaempferia galangal (kentjoer)

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, kip, soep

Smaakbeschrijving: Scherp, pittig

 

kentjoer heel 50 grKentjoer

Land van oorsprong: India

Ingrediënten: Kaempferia galangal

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, kip, soep

Smaakbeschrijving: Scherp en pittig

 

knoflook poeder 50 grKnoflook gemalen

Land van oorsprong: China

Ingrediënten: Gemalen knoflook

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, saus, salades, groentes

Smaakbeschrijving: Scherp, pittig

 

Djiera fijn 50 grKomijn (djiera) gemalen

Land van oorsprong: India

Ingrediënten: Gemalen komijn

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, vis, soep

Smaakbeschrijving: Licht nootachtig

 

djiera heel 50 grKomijn (djiera)

Land van oorsprong: India

Ingrediënten: Komijn

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, vis, daal, kaas

Smaakbeschrijving: Licht nootachtig

 

Djiera bhoedjel 100 grKomijn (djiera) geroosterd

Land van oorsprong: India

Ingrediënten: Geroosterd komijn

Toepassing: Toevoegen tijdens de bereiding

Gebruik: Vlees, vis, doksa (eend)

Smaakbeschrijving: Licht geroosterd nootachtig