Ingrediënten:
150 gr Soja bakkeljauw (Maussi Kruiden)
3 Tomaten
3 teentje knoflook
1 theelepel zwarte peper fijn (Maussi Kruiden)
1 Ui
1 Surinaamse peper
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Laat de soja bakkeljauw weken in een ruime hoeveelheid water.
- Daarna afspoelen, laten uitlekken en uitknijpen. Scheur de soja bakkeljauw in kleinere stukjes.
- Verhit een paar eetlepels olie en bak hierin de gesneden ui en daarna de knoflook bruin.
- Doe er dan de gesneden tomaten, zout, tomatenpuree en de zwarte peper bij.
- Bak een halve of hele fijngesneden Surinaamse peper mee.
- Vervolgens bak je de stukjes soja bakkeljauw mee.
- Doe er eventueel een klein scheutje water bij en laat het nog even 10 minuten bakken met de deksel op de pan.
- Eet smakelijk!