Ingrediënten:
150 gr Soja brokken doksa (Maussi Kruiden)
50 gr doksa massala (Maussi kruiden)
½ theelepel chutney massala (Maussi kruiden)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 Surinaamse peper
3 kippenblokken maggi
1 eetlepel zout
1 theelepel aji no moto (Maussi kruiden)
1 takje bladselderij
Bereidingswijze:
- Kook de soja brokken doksa en laat het afgieten in een vergiet.
- Warm een pan op waarin u gaat koken. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
- Doe de olie in pan en bak de uien goudbruin.
- De knoflook en peper kunt u fijn malen in een vijzel. Zodra de uien bruin is kunt het toevoegen in de pan.
- Voeg vervolgens de doksa massala van Maussi Kruiden toe en laat deze even bakken. Blijf wel door roeren anders brand het aan. Doe er vervolgens kokend water bij totdat je een dikke papje krijgt (Tip: doe dit scheutje voor scheutje om te voorkomen dat er teveel water inkomt).
- Voeg vervolgens de gekookte soja brokken doksa toe. Roer het goed door en voeg de overige kruiden toe. Laat dit op middel hoog vuur doorbakken voor 5 minuten.
- Vervolgens voegt u ongeveer ½ liter water. Laat dit op zacht vuur gaar koken. (U kunt nu ook de Surinaamse pepers toevoegen en laten meekoken. Doe dit alleen als u pittig eten wilt hebben. )
- Laat dit geheel ± 10 minuten op zacht vuur doorkoken.
- Voor het serveren voegt u wat fijn gesneden bladselderij eraan toe en laat u het met de deksel erop 5 minuten staan.
- Eet smakelijk!
Serveertips:
Lekker met rijst of roti