Ingrediënten:
150 gr Soja kip filet (Maussi kruiden)
2 uien
3 eetlepels Roti-Kip Massala Maussi kruiden
3 maggieblokken
1 theelepel zwarte peper fijn (Maussi kruiden)
1 theelepel aji-no-moto (Maussi kruiden)
4 teentjes knoflook
4 theelepels zonnebloemolie
1 theelepel zout (naar smaak)
1 Surinaamse peper
1 bosje bladselderij
Bereidingswijze:
- Kook de soja uit tot het zacht is en giet het af in een vergiet.
- Warm een pan op waarin u gaat koken. Begin dan met het snijden van de ui in kleine blokjes.
- Doe de olie in pan en bak de uien goudbruin.
- De knoflook en peper kunt u fijn malen in een vijzel. Zodra de uien bruin is kunt u het toevoegen in de pan.
- Voeg vervolgens de Roti-Kip Massala toe en laat deze even bakken. Blijf wel door roeren anders brand het aan. Doe er vervolgens kokend water bij totdat je een dikke papje krijgt (Tip: doe dit scheutje voor scheutje om te voorkomen dat er teveel water inkomt).
- Voeg vervolgens de soja kipfilet toe. Roer het goed door en voeg de overige kruiden toe. Laat dit op middelhoog vuur doorbakken totdat het vocht is opgekookt.
- Op het laatst voegt u ook de Surinaamse peper in zijn geheel toe. Voor het serveren voegt u wat fijn gesneden bladselderij eraan toe en laat u het met de deksel erop 5 minuten staan.
- Eet smakelijk!
Serveertips:
Basmati rijst of roti. Kouseband of spitskool is er ook erg lekker bij.